Blog: Weer drukke tijden

De markt trekt aan en er komen weer meer expats naar Nederland: hoe kan dat? Wij verhuren woningen aan werknemers van internationale bedrijven en houden de expatmarkt daarom nauwlettend in de gaten. Door de coronacrisis is het aantal expats vanaf maart 2020 teruggelopen. Sinds een maand of vier zien we echter dat de markt weer behoorlijk aantrekt. En – fingers crossed – hopelijk zet die trend door!

wilhelminakade-235-rotterdam-house-photography-basic_004

Piek in de zomer

De markt komt dus duidelijk weer op gang. Volgens ons heeft dit verschillende oorzaken. We merken dat internationale bedrijven hun werknemers meer laten reizen en de draad weer oppakken. Veel expattrajecten of -projecten hebben tijdelijk on-hold gestaan maar daar is nu groen licht voor gegeven. Ook is de zomerperiode traditioneel druk. Voor veel gezinnen is dit namelijk hét moment om te verhuizen. Zo zijn ze op tijd over voor het nieuwe schooljaar en de warme zomermaanden zijn daarnaast ideaal om te kunnen settelen in een nieuw land.

Hello Housing in Rotterdam

Wij zien de stijgende lijn ook terug in ons succes in Rotterdam. We zijn daar dit jaar begonnen, naast onze woningen in Den Haag, en vanaf het allereerste begin liep het al storm. Onze eerste woningen bevinden zich in het populaire complex Little C. Op dit moment zijn wij bezig onze portefeuille in Rotterdam verder uit te breiden. Zo hebben we ook meerdere appartementen in De Rotterdam om onze klanten voldoende woningen aan te kunnen bieden.

Alles kan op afstand

Nu veel digitaal geregeld wordt, kost het maken van verhuisplannen ook minder moeite. Ons hele verhuurproces kan bijvoorbeeld al op afstand geregeld worden. Dit is extra makkelijk en natuurlijk tegen alle maatregelen opgewassen. Een andere leuke trend is het virtueel bezichtigen van woningen. We doen dit steeds vaker en onze ervaring is dat het heel goed werkt en toegankelijk is voor toekomstige huurders. Doordat wij eerlijk en transparant zijn in ons aanbod en in onze werkwijze, voldoen de woningen en onze service volledig aan de verwachting van onze huurders, die op afstand bij ons boeken. Huurders kunnen bij aankomst in Nederland ook direct de woning betrekken en hoeven niet eerst een hotel te boeken.

We hebben al veel mensen blij kunnen maken met een fijne woning. Gelukkig zijn met waar je woont; dat is met al het thuiswerken steeds belangrijker geworden. We blijven daarom ons best doen om de mooiste plekken voor onze huurders te verzorgen.

Terug naar nieuws