Blog: Hoe vindt u de juiste woning voor uw expats in Nederland?

Anna Van Buerenplein 176 Den Haag (6)

Als u ons nog niet kent is het misschien goed eerst even te vertellen wat we doen. Vanuit de behoefte van bedrijven met veel expatmedewerkers, ontwikkelden wij onze dienstverlening waarbij we voor expats alles regelen rondom het wonen. We hebben op dit moment in Den Haag meer dan 180 woningen in onze portefeuille, zodat expats altijd snel een mooi huis tot hun beschikking hebben. Een huis waarin alles is geregeld wat zij geregeld willen zien.

Persoonlijke selectie maken

Eerder vertelde ik al meer over aan welke eisen de woningen moeten voldoen om toegelaten te worden tot onze portefeuille. Ze moeten comfortabel zijn, goed verzorgd, met alle voorzieningen en gelegen op een A-locatie dichtbij winkels, restaurants, het ov, scholen en/of sportclubs. En in een veilige en leuke buurt natuurlijk.

Dat is dus de eerste selectie die we voor expats maken. De tweede selectie is heel persoonlijk. Iedere expat die naar Nederland komt heeft immers eigen wensen. Voor de een is een ligging dichtbij kantoor belangrijk, terwijl een ander liever middenin het centrum zit. En de ene expat komt over met een compleet gezin inclusief hond, terwijl de andere een woning zoekt voor hem of haar alleen.

Voorkeuren inventariseren

We leggen het eerste contact dan ook altijd heel op tijd, idealiter enkele maanden vóór de komst naar Nederland. Aan de hand van een vragenlijst onderzoeken we welke voorkeuren er zijn. Of ze een voorkeur hebben voor een bepaalde locatie (dichtbij school, het centrum of kantoor bijvoorbeeld), wat de gezinssamenstelling is, of er huisdieren meekomen en alle andere zaken die van belang zijn om te weten.

Soms ook, komen mensen niet voor het eerst naar Nederland. Ze kennen de stad dan al goed en zeggen: “We zaten de vorige keer daar-en-daar, we zouden daar nu ook graag weer wonen.”

De juiste match

Vervolgens leggen wij deze wensen naast onze portefeuille en kijken we welke woningen daaraan voldoen. Of er inderdaad een woning beschikbaar is in het complex waar de familie eerder zat bijvoorbeeld. Welke woningen we bij aankomst in Nederland beschikbaar hebben op de gewenste locatie dichtbij school of kantoor of welke woningen de ruimte bieden met een tuin die het gezin zo graag wil.

Online portaal

Op basis van de match die we vinden, maken we nu nog een brochure die de expat in het buitenland kan bekijken, waarna we een afspraak maken voor een bezichtiging in Nederland. Die brochure gaat er echter uit, omdat we werken aan een online portaal waarop de expats zelf kunnen zien wat er allemaal beschikbaar is. We adviseren straks nog steeds, maar bieden dan tegelijkertijd de mogelijkheid om al het andere aanbod te bekijken.

Fijn wonen

Heeft de expat zijn of haar keuze gemaakt, dan maken we de woning volledig klaar om erin te trekken. Daarna blijven wij het aanspreekpunt voor alles rondom de woning, gedurende de hele periode dat de expat in Nederland verblijft. Dat is wel zo helder en het geeft rust, en dat is misschien wel net zo belangrijk voor fijn wonen als het huis zelf!

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem contact met ons op, we vertellen u graag meer.

Terug naar nieuws