De meest expatvriendelijke wijken van Den Haag en Rotterdam

Grote steden als Den Haag en Rotterdam bieden een diversiteit aan wijken met verschillende trekpleisters voor expats. Het kiezen van een geschikte wijk hangt af van verschillende factoren, waaronder de levensstijl van expats, voorzieningen, culturele diversiteit en de nabijheid van internationale scholen.

Bezuidenhoutseweg 65-61 25

Waar moet je op letten bij het kiezen van een geschikte buurt?

Over het algemeen bieden zowel Rotterdam als Den Haag diverse woonwijken die aansluiten bij de verschillende behoeften en voorkeuren van expats, variërend van bruisende stadscentra tot rustige woonwijken met internationale voorzieningen. Het is belangrijk om in kaart te brengen of vast te stellen wat uw wensen zijn als expat. Levensfase en leefstijl spelen hierbij een belangrijke rol.

Expatvriendelijke buurten in Den Haag

Den Haag heeft verschillende gebieden die aantrekkelijk zijn voor expats, wij hebben een aantal populaire op een rij gezet.

Centrum
Gekenmerkt door een ruim aanbod aan restaurants en cafés, cultuur en stadsfaciliteiten. Midden in de levendigheid van Den Haag. Een auto parkeer je in de parkeergarage en voor kleine stukjes pak je zoals de locals natuurlijk de fiets.

Archipelbuurt
Een chique wijk met statige huizen, boomrijke straten en een internationale sfeer. Gunstig gelegen centrum en internationale organisaties. Ook dichtbij Scheveningen en het strand.

Benoordenhout
Een kindvriendelijke wijk met veel groen en ruime woningen. Ideaal voor jonge gezinnen. Een rustige buurt die goed bereikbaar is. Als expat op zoek naar rust? Hier voelt u zich meteen thuis.

Bezuidenhout
Centrale wijk met veel groen en uitstekende bereikbaarheid dankzij goede verbindingen naar het stadscentrum en het centraal station. Handig voor expats die niet in de binnenstad willen wonen, maar wel in het centrum of elders in de regio willen werken. Dankzij goede openbaar vervoerverbindingen zijn zelfs steden als Rotterdam, Delft, Leiden en Amsterdam gemakkelijk bereikbaar.

Expatvriendelijke buurten in Rotterdam

Rotterdam is booming en daardoor een populaire stad voor expats om te wonen. Maar waar in de stad kun je als expat het beste wonen? We geven enkele opties.

Centrum
Voor expats die houden van het bruisende stadsleven is het centrum van Rotterdam the place to be. Met theaters, restaurants, bars, winkels en aantrekkelijke woonwijken zoals het Laurenskwartier en Witte de Withkwartier. Ten westen van het centrum vlakbij de Euromast is het overigens ook prima wonen. Iets minder druk, maar daarom niet minder gezellig.

Stadsdriehoek
Deze buurt maakt deel uit van het centrum, maar krijgt toch een bijzondere vermelding. Dit is het middeleeuwse hart van de stad inclusief de Oude Haven. Prachtig wonen met enerzijds de stad en anderzijds het water.

Katendrecht
Onlangs gekozen in de top tien meest trendy buurten van Europa om in te wonen. Het wordt omschreven als een ‘arbeidersbuurt met een stoere, industriële uitstraling’. Je vindt er veel hoogbouw, hippe eetgelegenheden, winkels, cafés, maar ook diverse musea en theaters.

Kop van Zuid
Deze trendy wijk, gelegen aan de Maas, biedt expats een unieke mix van moderne architectuur, culturele hoogtepunten en adembenemende uitzichten. Met het stadscentrum op loopafstand is dit een populaire plek onder expats.

Hello Housing als uw partner
Wij zien de dingen zoals expats dat doen; wij denken en redeneren zoals zij. Hello Housing heeft een expat-mentaliteit en is daarom uw ideale partner bij het vinden van passende woonruimte voor expats. Wij kijken verder dan het pand en betrekken bijvoorbeeld ook de buurt.

Heeft u vragen, wilt u meer informatie of heeft u hulp nodig bij uw expatvraagstukken? Wij delen graag onze kennis en expertise over alle mogelijkheden in Den Haag en Rotterdam.

Stuur ons een bericht voor meer informatie over onze expatdiensten in Nederland.

https://www.hellohousing.nl/nl/accommodation-category/serviced-apartments-nl/

Terug naar nieuws