Leven als een expat in Den Haag: wat kun je verwachten

Voor een expat die zich voor het eerst in Den Haag vestigt, kan de stad overweldigend en een doolhof zijn. Hoe zorg je er voor dat je niet verdwaalt en zonder al te veel moeite je plek vindt. Wij leggen graag uit wat een expat van Den Haag kan verwachten.

Anna van Buerenplein 176 Den Haag (20)

Wanneer u voet zet in deze bruisende stad, boordevol rijke cultuur en een unieke levensstijl, wacht u een onvergetelijke ervaring waarin traditie en moderniteit naadloos in elkaar overlopen. Van het historische Binnenhof tot het hedendaagse Mauritshuis. Den Haag integreert zijn rijke geschiedenis naadloos in het dagelijks leven. Verwacht een stad waar culturele festivals, kunsttentoonstellingen en internationale evenementen deel uitmaken van je dagelijkse routine.

Cultuur: een divers aanbod

Den Haag heeft een ruim aanbod aan musea, waaronder het Mauritshuis (met meesterwerken als Vermeers ‘Meisje met de parel’) en het Gemeentemuseum met moderne kunst. Voor een expat die meer wil weten over de geschiedenis van de stad is het Haags Historisch Museum de ideale plek. Naast musea kent Den Haag ook culturele iconen als Het Binnenhof, het politieke hart van Nederland, en het Vredespaleis.

Muziekliefhebbers kunnen genieten van optredens in het Koninklijk Conservatorium en het Zuiderstrandtheater. Festivals als The Haag Jazz en Movies That Matter trekken jaarlijks bezoekers van over de hele wereld. Kortom, Den Haag bruist van de culturele diversiteit en historische pracht.

Levensstijl: ontspannen en het buitenleven

In geen enkele stad kun je zo ontsnappen aan de drukte als in Den Haag. Dankzij de vele parken en bijvoorbeeld het weelderige groen van het Haagse Bos kunnen bewoners ontspannen wandelen en genieten van de natuur. Daarnaast ligt Den Haag aan zee en beschikt het over prachtige stranden. Zoek gezelligheid in Scheveningen met zijn kilometerslange boulevard, of ga voor het meer bescheiden Zuiderstrand. Veel inwoners vinden dit een van de mooiste stukjes van Den Haag. Zin in een hapje en een drankje? In de binnenstad is er een divers aanbod aan horecagelegenheden, dus er zit altijd wel iets bij dat bij jouw wensen past.

Den Haag: een hub voor expats

Den Haag is een internationale stad en hier vind je een gemeenschap die diversiteit omarmt, waardoor je je meteen thuis voelt. Er wordt veel Engels gesproken en de internationale omgeving van de stad zorgt voor een vlotte communicatie. Sluit u aan bij andere expats of zoek verbinding met de gastvrije lokale bevolking.
Wonen in Den Haag betekent het onverwachte omarmen. Van het tegenkomen van verborgen kunstgalerijen in eigenzinnige buurten tot het ontdekken van heerlijke lokale eetgelegenheden. De stad zit vol verrassingen.

Heeft u vragen over het leven als expat in Den Haag, dan helpen wij u graag verder. Stuur ons een bericht voor meer informatie over onze expatdiensten in Nederland.

Contact

Terug naar nieuws